Srpski/Deutsch/English

Norvežanin koji je obarao rekord, 2012


„Dunavski rafting“ je 5. tog maja imao tu čast da ugosti Bjorn Heidenstroma, čoveka koji će oboriti svetski rekord u veslanju, u stojećem stavu na dasci. Bjorn, u prevodu sa norveškog znači „medved“. Krenuo je 1. marta iz Bazela, u Svajcarskoj, i preko Rajne, Majne, kanala Rajna Majna, Dunava, doveslao i do “Dunavskog raftinga“ u Novom Sadu gde je do tada proveo 2116 km na vodi. Mi smo ga ugostili, smestili gde je Bjorn počeo da priča svoju priču:

Ja sam novinar koji volontira za Crveni krst. Vozio sam biciklo kroz Afriku godinu dana i sve pare dao u humanitarne svrhe i pokušao da doprinesem podizanju svesti o teškoj situaciji izbeglica. Dok priča, pokazuje nam fotografije sa decom. Projekat je započet sa najvećim do sada napravljenim ljudskim simbolom na svetu. U pitanju su dresovi najpoznatijiih svetskih fudbalera koji su spojeni i čine simbol Crvenog krsta dimenzije 20 x 15 m. Većina dresova je potpisana od strane najznacajnih svetskih licnosti kao Sepp Blatter, Michel Platini, Iron Maiden, Barsa Messi, Manchester United, sir Elton John itd.

http://www.theshirt2010.net/

Projekat je bio podržan od strane nobelovog Centra za mir. Na pitanje sta još radi, Bjorn nam odgovara da radi 2 stvari Prva je, da privlači pažnju za Crveni krst i projekat pod imenom „Missing children“ A drugi je što je za najveću majcu na svetu umešano preko 7000 potpisa, fudbalskih fanova, dece, jer su i tih 7000 deo projekta, kao i što smo mi postali i pokazuje na „Plivajuće ostrvo“ Najvažnije od svega je da skreće pažnju na kradju dece, prodaju organa .... Tako pravi reklamu za Crveni krst i sav prihod prosledjuje deci. I prvi je čovek koji stoji i vesla i koji ce na 4000 km oboriti svetski rekord. Nama se zahvalio na gostoprimstvu, a i mi se njemu zahvaljujemo na postavljenom linku na stranici koju prati njegovih 7000 fanova.

@Heidenstrom---O Dunavskom Raftingu---


Jos nam je rekao da je njegov zadnji projekat od 2009 god. bio na vestima 85 puta, tj u 85 zemalja i pored njega je i humanitarna organizacija srećna jer dobija veliku pažnju.
Jos nam je rekao da je njegov zadnji projekat od 2009 god. bio na vestima 85 puta, tj u 85 zemalja i pored njega je i humanitarna organizacija srećna jer dobija veliku pažnju.

Ukoliko želite da pogledate i snimke o ovom događaju, posetite stranicu radija 021

Copyright © 2009-2012. Dunavski Rafting All rights reserved